16 Mayıs 2012 Çarşamba

BİLİNÇALTI



BİLİNÇALTI

Bilinçaltı, prensiplerin ve özlemlerin tohumuna sahiptir. Bilinçaltımız fiziksel olarak, yaşamsal süreçleri ve sağlığın yeniden yapılanmasını, yaşamı sürdürme aktivitelerinin korunması ve devamını sağlar. Zihinsel olarak hafıza depomuzdur. Zaman ve mekanla engellenmemiş mükemmel düşünce evraklarını saklar. Manevi olarak özlemlerin, hayal gücünün kaynağıdır.  
Çoğu içgüdülerimiz, özenle ve derece derece hazırlanmış doğal prensipleri zayıflatma süreci ile devredilebilir. Yani bilinçaltında yavaş yavaş değişiklik yapabiliriz. “Kendimizi neyle ve nasıl tanımlarsak öyle olmaya meylederiz.” Diyor Ernes HOLMES. Yapacağımız afirmasyonlarla düşündüğümüz ve söylediğimiz şey yavaş yavaş bilinçaltında kalıplaşır ve gerçek bir deneyimle kendini gösterir. Aslında ağzımızdan çıkan her söz, zihnimizden geçen her düşünce bizim için önemlidir. Şimdi ekilen tohumları gelecekte biçeceğimiz deneyimlerimizdir.

AFİRMASYON ÖRNEKLERİ;

-         Tanrı, sonsuz Sevgi, Sağlık, Bilgelik ve Bolluk’tur. Ben O’nun kendi suretinde yarattığı çocuğuyum; o halde özgür, sevgi dolu, bilge, her zaman rehberlik eden ve sınırsız kaynakları olan bir varlığım.

-         Bilinçli olarak düşünülen her düşünce, bilinçaltını etkiler ve bu etki düşüncedeki güç ve arzunun derecesine bağlı olarak eyleme dönüşür.

-         Bilinçaltı emirlerimizi değiştirinceye dek, onları yerine getirmeyi sürdüren sadık bir hizmetkardır. Onun bildiği ve uyguladığı emirler aslında bizim kendimizle ilgili inançlarımızdır.

                                  Afirmasyon örnekleri % 100 Düşünce Gücü kitabından alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder